ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΗΡΗΣ

()

Νίκος Τριήρης |

Μπουζούκι, Τζουρά

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1978.
Είναι αυτοδίδακτος παίχτης του τρίχορδου μπουζουκιού από τα δεκαέξι του χρόνια. Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική και το μπουζούκι τον ώθησαν να αφιερώσει πολλές ώρες για τη μελέτη και την ενασχόλησή του με αυτά. Κύριο πεδίο ενασχόλησης αποτελεί το παραδοσιακό, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Έχει παίξει σε συναυλίες και εκδηλώσεις, ταβέρνες, κουτούκια. Το 2010 παρακολούθησε μικρό αριθμό μαθημάτων με το μεγάλο δεξιοτέχνη Νίκο Τατασόπουλο. Το 2014 εντάχθηκε ως βασικό μέλος στην ορχήστρα “Μανώλης Ρασούλης”.
Έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών και ερμηνευτών όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Γιώργος Μαργαρίτης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λιζέτα Καλημέρη, Βασίλης Λέκκας κ.α.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Τεχν-Άσματα”, το οποίο αποτελείται από τρεις μουσικούς και φίλους, που έσμιξαν τον Σεπτέμβρη του 2015 με κοινό στόχο την καλλιτεχνική απόδοση, έντεχνων, λαϊκών και ρεμπέτικων ήχων, με σεβασμό στις πρώτες και αυθεντικές εκτελέσεις των δημιουργών τους, καθώς και τη δημιουργία νέων, δικών τους συνθέσεων. Το 2017 κυκλοφόρησε η 1η δισκογραφική δουλειά του με επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών.
Μέσα από το Σχήμα αναζητά νέους τρόπους μουσικής έκφρασης με όργανα όπως άταστο μπουζούκι, μπουζούκι με κινούμενα τάστα, καθώς και με τα γνωστά σε όλους λαούτο, τζουρά, μπαγλαμά.
Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων). Από το 2010 ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τη μουσική ως δάσκαλος και εκτελεστής και διδάσκει συστηματικά μπουζούκι – τζουρά – μπαγλαμά, παρέχοντας τις πρακτικές και θεωρητικές του γνώσεις με κύριο μέλημα την ουσιαστική επαφή των μαθητών με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.