ΜΕΛΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

()

Μελίνα-Μαρία Γαλανού |

Βιολί, Μουσική Δωματίου

 

Γεννήθηκε στο Αθήνα το 1989.
Σπούδασε στο Κεντρικό Αττικό Ωδείο, με καθηγητή τον Δεσποτίδη Παντελή (Concertino στην Κ.Ο.Α.) και ολοκλήρωσε όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα με «Άριστα» και το Δίπλωμα Βιολιού, με «Άριστα» και 1ο βραβείο, τον Ιανουάριο του 2012.
Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιολιού, μουσικής δωματίου και διεύθυνσης ορχήστρας με καθηγητές από την Ελλάδα και από ακαδημίες του εξωτερικού όπως τους Λεωνίδα Καβάκο, Μιχάλη Οικονόμου, Σεργκέι Κράβτσενκο, Zack Herwick, Zack Bernt, John Apeitos.
Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Θέατρο Βικτώρια, Ίδρυμα Θεοχαράκης, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Τεχνόπολη, στο Αεριοφυλάκιο 1.
Είναι μέλος ως 1ο βιολί στην ορχήστρα μουσικής δωματίου Quantro Armonico υπό την διεύθυνση του Γιάννη Γεωργιάδη, στην μουσικοθεατρική ομάδα της Κάτιας Πάσχου και από το 2014 είναι concert master ensemble leader του Συνόλου Μουσικής Δωματίου New Mixed Media Ensemble του Εργαστηρίου Μουσικής Εκτέλεσης operArt Lab, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Αθανασόπουλου.
Παίζει σόλο βιολί στην Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής και Μελοποιημένης Ποίησης «Ambassadors», υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Αλεξανδράτου.
Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού.