Μαρία Χριστίνα Πολυκρέτη

()

Μαρία Χριστίνα Πολυκρέτη |

Kαθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής & Γραμματειακή Υποστήριξη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Κόρινθο, όπου τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έπειτα σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε MSc in Biostatistics και εργάστηκε ως Στατιστικός στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2006 που άρχισε τις σπουδές στην Βυζαντινή Μουσική στον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής που ίδρυσε ο αείμνηστος δάσκαλος Γεώργιος Τσατσαρώνης, ιδρυτικό μέλος του οποίου ήταν και ο Φώτης Κόντογλου.

Ο δάσκαλος που την μύησε ήταν ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές στο Μητροπολιτικό Ωδείο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, με διευθυντή τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο και δάσκαλο τον π. Αναστάσιο Τραϊφόρο. Έλαβε υποτροφία στο 5ο έτος σπουδών και της απονεμήθηκε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με Άριστα το 2012.

Ήδη όμως από το 2010 άρχισε να διακονεί στο αναλόγιο Ιερών Ναών και Μονών όπως στην Ι.Μ. Φιλοσόφου στην Δημητσάνα Αρκαδίας, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στις Αχαρνές, στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού κ.α. Ταυτόχρονα δίδασκε ιδιαίτερα κατ οικον μαθήματα, ενώ σήμερα διακονεί στα αναλόγια του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Βαρνάβα Αττικής ως αριστερός χορός, στην Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά και στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών.

Τέλος στις 15 Αυγούστου 2017 χειροθετήθηκε Αναγνώστρια υπό του Επισκόπου κκ Παύλου Νεοχωρίου.