ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΒΟΥΛΑΚΗ

()

Ιωάννα Καρβουλάκη |

Μοντέρνο Τραγούδι

 

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.
Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την μουσική παίρνοντας τα πρώτα ερεθίσματα μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff στο ωδείο του θρυλικού Κώστα Μουντάκη στο Ρέθυμνο και έπειτα με μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στην Φιλαρμονική Δήμου Ρεθύμνου.

Συμμετείχε σε χορωδίες του Δήμου Ρεθύμνου όπως, επίσης, και στην Συμφωνική Ορχήστρα νέων Ρεθύμνου παίζοντας τρομπόνι. Το 2005 απέσπασε το Α’ βραβείο στους Πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας στην κατηγορία «Έντεχνο Ελληνικό τραγούδι» και το 2006 τιμητικό έπαινο στο Παραδοσιακό τραγούδι στον ίδιο διαγωνισμό.

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου και έπειτα συνέχισε της σπουδές της στην Αθήνα πάνω στο μοντέρνο τραγούδι, παρακολουθώντας παράλληλα και μαθήματα τζαζ μουσικής και το τζαζ τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών. Ακόμα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μεταξύ των οποίων τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον JD Walter και παραδοσιακού ελληνικού, τούρκικου και ανατολίτικου τραγουδιού με την Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες).Από το 2012 τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και χώρους τέχνης σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων το ευρηματικό cabaret ντουέτο Opera Chaotique και το παραδοσιακό σχήμα «Στους ήχους του λαούτου».

Από τον Σεπτέμβρη του 2017 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό Βασίλη Καζούλλη δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον Οκτώβρη του 2019 ξεκίνησε την συνεργασία της με το σχήμα των Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Δήμου, Διονύση Τσακνή και Λάκη Παπαδόπουλο δίνοντας μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Εμφανίστηκαν σε σημαντικούς χώρους όπως η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών, ο Μύλος Θεσσαλονίκης κ.α.

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό τραγούδι «Τόπος Μυστικός» σε μουσική και στίχους του Ορέστη Ντάντου και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα). Τα ο φθινόπωρο του 2020 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ.

Είναι απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπηστημίου.
Διδάσκει μοντέρνο τραγούδι.