ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΕΛΛΗΣ

()

Γιάννης Ζαχαρέλλης |

Κλασσική Κιθάρα, Ηλεκτρική κιθάρα

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Aπέκτησε δίπλωμα κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 2004, με καθηγήτρια την Ειρήνη Κώνστα, με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.
Το 2006 απέσπασε το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων. Τον Ιανουάριο του 2010 απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Σπύρο Κλάψη.
Έχει συμμετάσχει ως εκτελεστής και ακροατής σε σεμινάρια με τους: Roland Dyens, Oscar Ghiglia, David Grimes, Hubert Kappel, Royal College of music and drama of Scotland, Γιώργος Μουλουδάκης και Γιώργος Χατζηνίκος.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και διεύθυνσης χορωδίας με καθηγήτρια την Ειρήνη Επιτρόπου.
Έχει συνθέσει κομμάτια για κιθάρα καθώς και τραγούδια. Έχει γράψει μουσική για σχολικές παραστάσεις, για ντοκιμαντέρ, για διαφήμιση, και για τη μεσαίου μήκους ταινία «Απόσταση Επαφής».
Έχει συνθέσει τη μουσική για το παραμύθι, και παραστάσεις όπως ‘Η πολυασχολούπολη και η τεμπελοχώρα’ του Στέφανου Γανωτή , ‘Ο λαίμαργος βασιλιάς’ της Αθηνάς Δρακοπούλου.
Τον Ιανουάριο του 2013 εκδόθηκε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ‘Σφυρίζοντας στο δρόμο’ με δικές του συνθέσεις για σόλο κιθάρα και το καλοκαίρι του 2016 εκδόθηκε και το βιβλίο, με συνοδεία ψηφιακού δίσκου.
Στο Ωδείο «Θαλής διδάσκει κλασσική κιθάρα από το 2004 καθώς επίσης σε συνεργασία με τον καθηγητή Δημήτρη Μαστροπέρρο έχει την επιμέλεια και την διδασκαλία τής ορχήστρας κιθαριστών του Ωδείου «Θαλής».