Φίλιππος Μοναστηριώτης

()

Φίλιππος Μοναστηριώτης |

Ηλεκτρική κιθάρα

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Η σχέση του με τη μουσική είναι μια σχέση ζωής, κάτι που έγινε σαφές από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα όντας αυτοδίδακτος και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να συμμετέχει σε διάφορα ερασιτεχνικά σχήματα, παίζοντας σε εκδηλώσεις και μουσικές σκηνές, καθώς και να συμμετέχει σε μουσικές παραγωγές με πολύ καλές κριτικές από εγνωσμένης αξίας μουσικά μέσα ενημέρωσης.
Η ανάγκη του για βαθύτερη γνώση της μουσικής τον οδήγησε στις σπουδές. Πήρε μαθήματα κλασικής κιθάρας από τους Σπύρο Παπαδάτο και Αντιόπη Καλμούκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο “Ωδείο Φ.Νάκας” το 2007. Σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα και jazz αυτοσχεδιασμό με τον Τάκη Μπαρμπέρη. Μοντέρνα θεωρητικά και jazz αρμονία με τους Κώστα Κωνσταντίνου και Γρηγόρη Μπάτση. Συμμετείχε σε συμπληρωματικό κύκλο σπουδών διάρκειας ενός έτους με αντικείμενο την ανάλυση μουσικής φόρμας στα είδη της jazz με τον Κώστα Κωνσταντίνου.
Παρακολούθησε και συμμετείχε σε σειρά σεμιναρίων με θέμα “Εισαγωγή στη μη λειτουργική αρμονία”. Σπούδασε μουσική τεχνολογία με τον Δημήτρη Αρναούτογλου. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια όπως: “Ιστορία της jazz”, “Η σημασία του χρόνου στη μουσική”, “Παρουσιάσεις και αφιερώματα σε καλλιτέχνες”, “Αφιέρωμα στη free jazz” κ.α. Συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικά σύνολα με καταξιωμένους μουσικούς. Έχει επιμεληθεί την ενορχήστρωση στην μουσικοθεατρική παράσταση “Από την Εγώπολη στην Εσύπολη”, από το ομώνυμο βιβλίο της Μυρσίνης Βιγγοπούλου. Εργάζεται στο Ωδείο «Θαλής» ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας και κλασσικής κιθάρας και μοντέρνων θεωρητικών από το 2014.