ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΕΝΣΗΣ

()

Ευγένιος Μπένσης |

Βιολοντσέλλο

 

Γεννήθηκε στο Μπουένος  Άιρες  Αργεντινής.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές  στο Βιολοντσέλο σε ηλικία 10 ετών, με  καθηγήτρια την Λήδα Κουρουκλή και μετέπειτα με τον Λευτέρη Παπαστάυρου. Αποφοίτησε από το Απολλώνιο Ωδείο με Δίπλωμα βιολοντέλου με βαθμό «’Άριστα παμψηφεί» και Α’ Βραβείο έχοντας καθηγητή του τον Δημήτριο Γούζιο.
Σπούδασε επί 2 συναπτά έτη στο Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας κάνοντας μαθήματα τσέλου και θεωρία της Μουσικής. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των χρωμάτων με τον Μάνο Χατζηδάκι, με την Ελληνική Καμεράτα, την Ορχήστρα δωματίου του South Eastern College όπως και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα.
Παίζει τακτικά σε διάφορα μουσικά σχήματα όπως το “κουαρτέτο Galaxy”,  Duo de Profundis κ.α. καθώς επίσης έχει ιδρύσει με μαθητές του το σύνολο Corinthian Cellos. Έχει διδάξει σε διάφορα Μουσικά Πειραματικά Γυμνάσια-Λύκεια ανά την Ελλάδα. Στο Ωδείο Θαλής διδάσκει βιολοντσέλο.