ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΣΚΙΑΔΑ

()

Δροσούλα Σκιαδά |

ΙΔΡΥΤΡΙΑ /ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΩΔΕΙΟΥ «ΘΑΛΗΣ»

Πιάνο, Βιολί, Μουσική Δωματίου, Ανώτερα Θεωρητικά, Προετοιμασία Μουσικών Σχολείων

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά.
Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της το 1994 στο Μουσικό Πειραματικό Λύκειο Παλλήνης. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο. Απέκτησε το Δίπλωμά Πιάνου το 1998, με βαθμό «Άριστα» και παράλληλα σπούδασε βιολί αποκτώντας το πτυχίο της το 2001, με βαθμό «Άριστα».
Ταυτόχρονα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της, με βαθμό «Άριστα» στα Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής).
Το 1995 ίδρυσε το Ωδείο «Θαλής» το οποίο και διευθύνει. Είναι επίσης, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου «Θαλής» όπου παράλληλα διδάσκει πιάνο, βιολί, θεωρητικά μουσικής, το Τμήμα Carl Orff, καθώς και διευθύνει την Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου.
Ως καθηγήτρια πιάνου & βιολιού, έχει διδάξει σε διάφορα Ωδεία όπως επίσης έχει διδάξει στο Μουσικό Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης & στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με τον Πέτρο Γαϊτάνο την μουσική εκπομπή «ΣΥΝ & ΠΛΗΝ» στην ΕΤ1 και στην εκπομπή «Μέλι & Γάλα» στη ΝΕΤ.
Συμμετείχε εθελοντικά στην Ορχήστρα της Χορωδίας Γ’ ΚΑΠΗ Μελισσίων υπό την Μαέστρο Καλλιόπη Σκιαδά και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Μελίσσι».
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια του Σολίστα Τσαμπρόπουλου Βασίλη και στην 1η Συνάντηση Χορωδιών & Μουσικών Συνόλων του Υπουργείου Παιδείας.
Έχει συνεργαστεί με τις συγγραφείς Ευρυδίκη Σιγαλού («Μία Βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες») και Λένα Φατούρου
(«παρουσίαση βιογραφικού της έργου») «ντύνοντας» μουσικά της παρουσιάσεις των βιβλίων τους.
Έχει πραγματοποιήσει και διευθύνει μουσικές παραγωγές όπως την «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ» & την «ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλοκάστρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χολαργού, στο Θέατρο ΠΡΕΚΑ, στο cine ΔΙΑΝΑ, Δημοτικό θέατρο Πεύκης καθώς επίσης, στο 1ο Δημοτικό Γαλατσίου και στο 3ο και 4ο Δημοτικό Μελισσίων.
Άλλες σημαντικές παραγωγές συμπεριλαμβάνουν την «ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ», «ΕΝΤΕΧΝΕΣ & ΡΟΚ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ», «MOVIE THEMES», «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ», «ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ» στην αίθουσα Παρνασσού, «ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ» στο Αμαλιείο Οικοτροφείο, «THALIS SHOW» στο Θέατρο Πεύκης, «BEST CLASSICAL MUSIC» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, «BEST OF EUROVISION by ΩΔΕΙΟ ΘΑΛΗΣ» στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης , “Classical Momments” στο Μέγαρο Δουκίσσης πλακεντίας και βασική συμμετοχή με μαθητές και καθηγητές μουσικής στην τηλεοπτική διαφήμιση «JUMBO ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΣ» σε συνεργασία με την Stefi Productions.
Σήμερα επεκτείνει τις μουσικές της σπουδές στην τάξη Ανωτέρας Ακορντεόν, Υποκατάταξη στο Βιολοντσέλο και Διπλώματος Βιολιού.