ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΠΕΡΟΣ

()

Δημήτρης Μαστροπέρρος |

Κλασσική κιθάρα

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο βιολί στο Εθνικό Ωδείο με τον Τίτο Παπάζογλου και στη συνέχεια στο Ωδείο Αθηνών με τον Παντελή Δεσποτίδη.
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ακουστική και την ηλεκτρική κιθάρα και συμμετείχε σε ηχογράφηση και κυκλοφορία cd του περιοδικού «Ποπ και Ροκ».
Το 1997 ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα με τον Νίκο Χατζηελευθερίου και το 2006 πήρε το δίπλωμά του από το Εθνικό Ωδείο.
Από το 1998 έως το 2005 συμμετείχε στην “Ορχήστρα Κιθαριστών” υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Κώνστα και του Νίκου Χατζηελευθερίου.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με διακεκριμένους μουσικούς όπως τους Ειρήνη Κώνστα, Γιώργο Χατζηνίκο, Παναγιώτη Αδάμ, Γιώργο Μουλουδάκη, Pavel Steidl, David Grimes, Hubert Keppel, Alan Neave.
Συμμετείχε σε δύο συναυλίες – στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – με το σχήμα “100 κιθάρες” του Βαγγέλη Μπουντούνη το 2004.
Από το 2004 συνεργάζεται και εμφανίζεται με τον κιθαριστή και συνθέτη Γιάννη Ζαχαρέλλη, ως ντουέτο. Στο Ωδείο «Θαλής διδάσκει κλασσική κιθάρα από το 2004 καθώς επίσης σε συνεργασία με τον καθηγητή Γιάννη Ζαχαρέλλη έχει την επιμέλεια και την διδασκαλία τής ορχήστρας κιθαριστών του Ωδείου «Θαλής».