Απόστολος Θεοδώρου

()

Απόστολος Θεοδώρου |

Μπουζούκι

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Στην ηλικία των 10 ετών ανακάλυψε την κλίση του στη μουσική και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κρουστών. Μερικά χρόνια αργότερα, λόγω της αγάπης του για την λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τρίχορδο και το τετράχορδο μπουζούκι.

Φοίτησε για δύο έτη στο ωδείο «Ηχώ» με δάσκαλο τον Ευθύμιο Κουτσογιάννη. Έπειτα, συνέχισε να μελετά τις τεχνικές και το ρεπερτόριο του οργάνου, με ιδιαίτερη έμφαση στη ρεμπέτικη και σμυρναίικη μουσική. Παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα από πολλούς κορυφαίους παίκτες και δασκάλους.

Το 2019, παρακολούθησε το σεμινάριο τρίχορδου μπουζουκιού στα πλαίσια των «Μουσικών Αυλών» στις Ράχες Ικαρίας, με διδάσκοντα τον Μανώλη Πάπο. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, παρακολούθησε το σεμινάριο «Παραδοσιακοί Δρόμοι-Μακάμ» σχετικά με την τροπικότητα και τους τρόπους της οθωμανικής και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», με διδάσκοντα τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, και συμμετείχε στο «Σύνολο Ρεμπέτικης και Σμυρναίικης Μουσικής» στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», με διδάσκουσα την Ιφιγένεια Ιωάννου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συναυλίες, φεστιβάλ, μουσικές εκδηλώσεις και την απόδοση ζωντανής μουσικής σε χώρους εστίασης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μελετά τον επιστημονικό κλάδο της υπολογιστικής μουσικολογίας με σκοπό τη μελλοντική έρευνα σχετικά με την επιστημονική θεμελίωση των εμπειρικών συμπερασμάτων γύρω από την παραδοσιακή και την αστική λαϊκή μουσική της Ελλάδας.