Αλέξανδρος Καραλιάς

()

Αλέξανδρος Καραλιάς |

Drums

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σε ηλικία 12 ετών και με δάσκαλο τον Σπύρο Παπαδάτο ασχολείται με το κλασσικό πιάνο, ενώ δύο χρόνια αργότερα στρέφεται αποκλειστικά στα drums. Μετά τις σπουδές στο Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Μεσολογγίου και την ταυτόχρονη φοίτηση drums στο δημοτικό ωδείο, επανέρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινάει να σπουδάζει μουσική στο ωδείο Μουσικής Πράξης.
Με υπεύθυνο καθηγητή τον Νίκο Παναγιωτάκη ολοκληρώνει το πτυχίο κλασσικής Αρμονίας (2010-14), παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα drums με τον Σπύρο Καραμήτσο (2010-15)και jazz πιάνο με τους Σπύρο Μάνεση-Μάρκο Χαϊδεμένο (2016-18). Με δάσκαλο πλέον τον Γιάννη Φλώρο (2015 – 2019), διδάσκεται μεγάλο μέρος της ύλης του πανεπιστημίου Berklee της Βοστώνης και κυρίως την φιλοσοφία και το υλικό του μεγάλου jazz drummer Alan Dawson. Είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού ΄΄Jazz Μουσική και Αυτοσχεδιασμός με Νέες Τεχνολογίες΄΄ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής σκηνής τα τελευταία δέκα χρόνια με συνεχείς εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχεία με σχήματα της Jazz-Blues-Rock σκηνής όπως Νo Room For Squares, Katerina Pipili Quartet, Orora, Dimitris Zafeirelis New Group, Mama Knows Better, The Bop Trio κ.α. ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Βαγγέλη Φάμπα, Μίμη Πλέσσα κ.α.