Δήμητρα Μέγγου

()

Δήμητρα Μέγγου |

Μουσικοκινητική Αγωγή , Πρακτικό διδασκαλείο

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε Βιολί στο Ωδείο «Θαλής» σε πολύ μικρή ηλικία, ταυτόχρονα παρακολούθησε το υποχρεωτικό μάθημα του πιάνου (για την τάξη του βιολιού) φτάνοντας μέχρι την Α’ μέση.
Η μεγάλη της αγάπη για την μουσική την ώθησε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στα Ανώτερα θεωρητικά παίρνοντας το πτυχίο της στο Ειδικό Αρμονίας από το Ωδείο “Θαλής” με καθηγήτρια την κα Σταματίου Βασιλική. Έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές συναυλίες του Ωδείου “Θαλής” συμμετέχοντας στην ορχήστρα εγχόρδων και την Χορωδία.
Στα πλαίσια της πρακτικής της στο Ωδείο «Θαλής” από το 2017 έχει αναλάβει, σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Ωδείου Θαλής κα Δροσιά Σκιαδά, το πρόγραμμα “Partys for kids” και το τμήμα Carl-orff διασκεδάζοντας τους μικρούς μας φίλους μέσα από μουσικό κινητικές ασκήσεις και παιγνίδια.
Σήμερα φοιτά στην ανωτέρα τάξη του βιολιού στο Ωδείο “Θαλής” με καθηγητή τον Αντώνη Αθανασόπουλο κάνοντας παράλληλα και την πρακτική της. Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.