Ιστορικό

Ιστορικό

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1985 με την ίδρυση της Μουσικής Σχολής “Θαλής” στο Μαρούσι, υπό τη Γενική Διεύθυνση της Καλλιόπης Σκιαδά, Πτυχιούχος Ακκορντεόν και Διπλωματούχος Μονωδίας.

Το 1995 ιδρύεται και το Ωδείο “Θαλής”, με έδρα στα Μελίσσια, υπό την Kαλλιτεχνική Διεύθυνση της Δροσιάς Σκιαδά, Διπλωματούχος Πιάνου και Πτυχιούχος Βιολιού, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης & Φούγκας. Το 2012 με τη συνταξιοδότηση της ιδρύτριας Καλλιόπης Σκιαδά, αναλαμβάνει η Δροσιά Σκιαδά τη Διεύθυνση της Μουσικής Σχολής “Θαλής”.

Στο Ωδείο “Θαλής” λειτουργούν όλα τα τμήματα Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής Παιδείας (Πληκτροφόρα, Έγχορδα, Πνευστά και Κρουστά), Φωνητική Μουσική και Ανώτερα Θεωρητικά, προσφέροντας Πτυχία και Διπλώματα σε όλες τις μουσικές ειδικότητες, πλήρως αναγνωρισμένα από το κράτος Φ.Ε.Κ: 88 / Β / 10.2.95 – ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Δ/56532/24.1.95 – (Κεντρικό) Φ.Ε.Κ.: 859/Β/30.3.2016- ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ : 68/10.3.2016 – (Παράρτημα)

Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην ερασιτεχνική ή επαγγελματική ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών μουσικής παιδείας για τους μικρούς αλλά και μεγάλους λάτρεις της μουσικής. Το πρόγραμμα σπουδών, στο Ωδείο “Θαλής”, περιλαμβάνει σύγχρονη εκπαίδευση από καθηγητές με καταξιωμένη καλλιτεχνική και παιδαγωγική αξία, συμβάλλοντας έτσι στο να καλλιεργεί ταλέντα, ευαίσθητους δημιουργούς, ανθρώπους με ήθος και ανοιχτούς ορίζοντες.