Μουσική Τεχνολογία

Μουσική Τεχνολογία

Η Μουσική Τεχνολογία είναι η χρήση οποιασδήποτε συσκευής, μηχανισμού, μηχανής ή εργαλείου που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, από μουσικό ή συνθέτη για την παραγωγή ή εκτέλεση μουσικής προκειμένου τη σύνθεση, την αναπαραγωγή/επεξεργασία τραγουδιών ή μουσικών κομματιών, τη δημιουργία καινούριων ηχοχρωμάτων, την επεξεργασία πληροφοριών, την επεξεργασία ηχητικού υλικού, την επεξεργασία γραφών και εκτύπωση.
Η Μουσική Τεχνολογία αναπτύσσει τις τεχνικές και δημιουργικές δεξιότητές σας μέσω πρακτικής διδασκαλίας σε σύνθεση, δειγματοληψία και ανάλυση. Θα εξερευνήσετε την ιστορία και την εξέλιξη της τεχνολογίας της μουσικής και θα μελετήσετε τις σύγχρονες τεχνικές καταγραφής και ηχητικής μηχανικής. Θα αναπτύξετε και θα διαφοροποιήσετε τις δεξιότητές σας, με σκοπό την ειδίκευση στον προγραμματισμό ή στην εκτέλεση με την τεχνολογία, την παραγωγή ήχου ή τον σχεδιασμό και την αντίληψη του ήχου. Θα μάθετε, επίσης, περισσότερα για τη σταδιοδρομία στη μουσική βιομηχανία.
Το πρόγραμμα σπουδών Μουσικής Τεχνολογίας επιτρέπει στους σπουδαστές του να εργαστούν άμεσα με σύγχρονα μηχανήματα και προγράμματα (hardware και software) σε τομείς όπως σχεδιαστής/παραγωγός ήχου σε εφαρμογές πολυμέσων/internet, μουσικός παραγωγός, σχεδιαστής/δημιουργός ήχων, σύνθεση/ενορχήστρωση/σύνταξη για μουσική κινηματογράφου, τηλεόρασης, δισκογραφίας, παραγωγός ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών προγραμμάτων, μουσικός επιμελητής σε συναυλίες, τεχνικός επιμελητής σε μουσικές παραγωγές, μηχανικός ήχου Hard Disk Recording Studio & προγραμματιστής MIDI, επεξεργασία ηχητικού υλικού με μουσικά δεδομένα στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό τομέα.